Wanneer is mijn tv met schade aan het scherm total loss?
Een tv met schade aan het scherm wordt als total loss beschouwd wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de tv zelf.
Als de kosten om het scherm te vervangen hoger zijn dan de nieuwprijs van een vergelijkbaar toestel, wordt de tv als total loss beschouwd.
Schade aan andere onderdelen in de tv, zoals elektronica (modules) en de behuizing, kan ook bijdragen aan de beoordeling.
Let op: Sommige verkopers en bedrijven bieden een “total loss verklaring” aan zonder daadwerkelijk een goed onderzoek te doen. Het is dus belangrijk dat het taxatiebedrijf ook de reparatie kan uitvoeren.
Kan ik een taxatieaanvraag doen als ik geen aankoopfactuur van mijn tv meer heb?
Wij vragen altijd om een aankoopfactuur om het aankoopbedrag vast te stellen.
Als u deze niet meer in bezit hebt, noteren we op het taxatierapport de prijs die door tweakers.net wordt aangegeven.
Als mijn verzekeraar om de vervangingswaarde van mijn schade-tv vraagt, hoe wordt deze dan door jullie bepaald?
Wij bepalen de prijs van een vervangende tv door de specificaties (mogelijkheden en kwaliteit van de huidige tv) te vergelijken met een nieuwe tv.
We kijken dan naar verkopers zoals [www.coolblue.nl] die in Nederland zijn gevestigd en tv’s verkopen die bestemd zijn voor de Nederlandse markt (dus geen grijze import).
Waarom moet onze schade-tv worden opgehaald voor recycling en controle?
Als u bij ons een taxatie heeft aangevraagd, volgen we de stappen zoals deze zijn aangegeven en waarvoor u een vinkje zet bij de aanvraag.
Als er geen reparatie volgt, halen we de tv op voor recycling en controle.
De recycling gebeurt om de restonderdelen te kunnen gebruiken voor andere tv’s die anders niet hersteld zouden worden, omdat repareren met gebruikte onderdelen voordeliger is dan met dure nieuwe onderdelen.
De restmaterialen zoals plastic, aluminium en blik worden ingeleverd voor hergebruik. De baten van de materialen zijn bestemd voor De Groene Sluis in Lelystad [www.degroenesluis.nl].
Controle wordt gedaan om te voorkomen dat tv’s elders niet nog een keer worden gedeclareerd. Het is regelmatig voorgekomen dat, zonder weten van de consument, de tv via een andere weg nogmaals is gedeclareerd, wat voor de consument en voor ons schadelijk is. Het zou vervelend zijn als u en wij als fraudeurs gezien zouden worden door de verzekeraar.
Dat is dan ook de reden dat een tv die niet via ons wordt gerecycled, een vrijwaring moet hebben van de verzekeraar.
Wil de consument de tv behouden zonder vrijwaring van de verzekeraar, dan melden we dit bij de verzekeraar. Het is dan aan de verzekeraar om hiervan notie te nemen en eventueel actie te ondernemen.
Kan ik mijn schade-tv ook zelf naar een milieustraat brengen?
Het kan voorkomen dat we aangeven dat u zelf de tv kunt afvoeren omdat de tv in de weg staat of economisch geen waarde of nut meer bezit.
In dat geval geeft u dat aan en wordt er met u overlegd hoe de procedure dan verloopt (bijvoorbeeld dat de sticker met serienummer wordt opgestuurd komt wel eens voor).
Ik kan geen foto maken van de schade omdat mijn tv niet meer aangaat.
Geen probleem. Het komt vaker voor dat een tv na een valpartij geen beeld meer geeft. In dat geval halen we uw tv op en onderzoeken we de schade in onze werkplaats. Als u online een aanvraag doet, ontvangt u deze procedure als antwoord.
Kan de schadetaxatie ook bij mij thuis worden gedaan?
Ja, dat is mogelijk. We begrijpen dat er redenen kunnen zijn waarom u de taxatie liever thuis laat doen, bijvoorbeeld als u geen computer heeft. We halen dan uw tv op en vullen samen met u het online formulier in. We helpen u vervolgens verder, afhankelijk van uw situatie.
Deze service is bedoeld voor mensen die de aanvraag echt niet zelf kunnen doen, omdat het voor ons extra werk met zich meebrengt.